Osby kommuns logotyp

Utskrift från osbyturism.se

 1. Turistservice 2018

  I sommar hittar ni vår turistinformation på Lekosums butik. Här finns vi på plats för att hjälpa er med tips och idéer om unika upplevelser, goda matställen, mysiga fikaplatser och rofulla övernattningar och mycket mer. Varmt välkomna!

  Adress: Briogatan 1 — Öppettider: Alla dagar kl. 10.00 - 17.00 under perioden 25/6 - 24/8.

  Utanför denna period finns informationsmaterial i Osby kommuns kontaktcenter på Västra Storgatan 35. Öppettider: måndag-torsdag 08:00-16:30 och fredag 08:00-16:00.

 2. Lekoseum - ett leksaksmuseum för hela familjen

  Välkomna till välkända och uppskattade Lekoseum som ligger mitt i Osby centrum. Hit hittar du enkelt, antingen du kommer med bil eller med tåg. Leksaksmuset ligger bekvämt intill stationen.

  På Lekoseum finns det massor av barnaktiviteter - som är lika roliga för liten som stor. Och så härliga leksaker förstås - både att leka med och minnas tillbaka till.

  Mer information om Lekoseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 3. Vallmo, natur, allemansrätt

  Fyra familjeaktivteter med massor av upplevelser

  Välkommen till fyra fantastiska familjeaktiviteter. Mellan 25/6 och 26/8 2018 kan hela familjen köpa ett biljettpaket för 780 kr. I paketet ingår familjeentréer till fyra mycket uppskattade besöksmål:

  • Lekoseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Osby - leksaksmuseum och lekparadis i ett
  • IKEA Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Älmhult - berättelsen om IKEA från starten
  • Sagomuseetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Ljungby - platsen där sagor blir levande
  • Smålandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Markaryd - safariparken där älgarna kommer till dig

  Samlad information om hela paketet, korta beskrivningar, öppettider m mPDF

 4. Sliperiet Gylsboda - samtidskonst i historisk byggnad

  I maj 2018 invigdes ett nytt kulturcentrum, Sliperiet Gylsboda. Den unika, varsamt renoverade byggnaden från tidigt 1900-tal har sitt ursprung i diabasbrytningens glansdagar. Här får du uppleva konst i olika uttrycksformer och delta i kurser i konsthantverk. Foton visar gamla tiders diabasbrytning och gamla verktyg har bevarats. En stående stor utställning med mineraler och fossiler kommer att bli den enda i sitt slag i Skandinavien.

  Mer information om Sliperiet Gylsbodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 5. Woodland Fishing - fiskeguidning

  Letar du efter storgäddan? Nu kan du slippa det. Här i Osby hittar du Mikael Ekstrand, en mycket erfaren fiskeguide, som fångade sin första gädda redan i sjuårsåldern. Han tar dig till avlägsna knappt kända skogssjöar med mycket lågt fisketryck. Mikaels specialitet är kajakfiske på gädda. Kajakfiske öppnar oanade möjligheter att nå otillgängliga grunda vikar i vildmarken. Här kommer du att mångdubbla dina chansar att få en rejält stor gammelgädda - en oförglömlig fiskeupplevelse. Naturligtvis kan du också fiska i grupp från en vanlig båt. Mikael vet var storgäddan brukar stå för att ge dig en unik fiskeupplevelse.

  Mer information om Woodland Fishinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 6. Vallmo, natur, allemansrätt

  Allemansrätten

  Tack vare allemansrätten har alla tillgång till naturen. Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller plockar bär i skogen. Tillsammans är det vårt gemensamma ansvar att använda denna gamla sedvana med omtanke.

  Allemansrätten innebär att den som rör sig i skog och mark är skyldig att ta hänsyn till sin omgivning. Till växt- och djurliv lika väl som till markägare och andra människor i närheten. Därför är det viktigt att ta reda på vilka rättigheter och skyldigheter som ingår i allemansrätten.

  Mer information om allemansrättenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tripadvisors logotyp
Airbnb logotyp
Booking.com logotyp

Briogatan 1
283 80 Osby

Telefon: 0479-52 85 10
Mobil: 0709-31 81 08

www.osbyturism.se
turism@osby.se

Org.nr: 212000-0902
Bankgiro: 281-6809