Osby logotyp i mobilmeny

OSBY TURISM

deutsch english
Osby kommun

OSBY TURISM

OSBY TURISM

 1. Upplev Osby

  Informationsmaterial för turister finns på Osby kommuns kontaktcenter, Västra Storgatan 35. Här kan du få några av de vanligaste broschyrerna och en del datautskrifter, t. ex. kartor på våra vandrings- och paddlingsleder. Öppettider: måndag - torsdag kl. 08:00-16:30 och fredag kl. 08:00-16:00. Du är även välkommen att maila eller ringa. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på denna sida.

 2. Lekoseum - ett leksaksmuseum för hela familjen

  Välkomna till välkända och uppskattade Lekoseum som ligger mitt i Osby centrum. Hit hittar du enkelt, antingen du kommer med bil eller med tåg. Leksaksmuset ligger bekvämt intill stationen.

  På Lekoseum finns det massor av barnaktiviteter - som är lika roliga för liten som stor. Och så härliga leksaker förstås - både att leka med och minnas tillbaka till.

  Mer information om Lekoseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 3. Vallmo, natur, allemansrätt

  Allemansrätten

  Tack vare allemansrätten har alla tillgång till naturen. Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller plockar bär i skogen. Tillsammans är det vårt gemensamma ansvar att använda denna gamla sedvana med omtanke.

  Allemansrätten innebär att den som rör sig i skog och mark är skyldig att ta hänsyn till sin omgivning. Till växt- och djurliv lika väl som till markägare och andra människor i närheten. Därför är det viktigt att ta reda på vilka rättigheter och skyldigheter som ingår i allemansrätten.

  Mer information om allemansrättenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster