Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Gamlebygården

Gamlebygårdens förskola ligger i ett bostadsområde en liten bit utanför centrum. Vi har gångavstånd till både lekplatser och skogsmiljö.  Vi erbjuder plats till barn i åldern 1‑5 år. Pedagogerna arbetar i verksamheten utifrån en helhetssyn på omsorg, trygghet och lärande. Förskolan har inga avdelningar utan barnen delas in i mindre grupper ‑ liten, mellan och stor ‑ under dagen. Gruppindelningen görs utifrån ålder och mognad.

Den 2 december 2021 beslutade barn- och utbildningsnämnden att Gamlebygårdens förskola ska läggas ner den 1 augusti 2022.

På förskolan lagar vår kokerska maten från grunden, vilket ger oss glädjen att känna alla dofter som sprids när det är dags för mat. Innan lunchen serveras en salladsbuffé med undantag för när det är vegetariskt eller soppa. Genom att uppmuntra barnen att äta en välbalanserad kost skapar vi bra förutsättningar för att orka leka och lära.

Gamlebygårdens förskola erbjuder:

 • En rolig och lärorik förskoletid där grunden ligger i lek och omsorg.
 • Ett bra bemötande som bygger på respekt för att alla är olika.
 • En lustfylld miljö där lekfullt samspel står i centrum.
 • Att barnen utmanas i sin språkliga-, matematiska- och motoriska utveckling samt deras sociala och empatiska förmåga.
 • Stort utrymme för leken som främjar barnens sociala utveckling, där vi som personal aktivt deltar för att stötta och utmana barnen.

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans studiedagar 2021/2022

20 augusti
29 oktober
10 januari
16 juni


Föräldraaktiv inskolning

Att börja förskolan är en stor händelse för de flesta barn och föräldrar. Det är därför viktig att inskolningstiden får ske i den takt som föräldrar, barn och personal behöver för att kunna bygga upp bra relationer till varandra.

På Gamlebygården erbjuder vi en föräldraaktiv inskolning. Med det menar vi att en förälder per barn skolar in sitt barn under tre dagar. Ibland kan inskolningen ske samtidigt med en eller två andra föräldrar och deras barn. Du som förälder är med under hela dagen för att aktivt vägleda ditt barn in i förskolans vardagliga rutiner. Du kan till exempel läsa böcker, byta blöja, mata och trösta. Eftersom du är med hela tiden får du möjlighet att lära känna förskolans verksamhet, pedagogerna och de andra barnen i gruppen. Du som förälder kan berätta om hur ditt barn fungerar i olika situationer, och vi som personal kan få en djupare kunskap om ditt barn.

Inskolningsperioden varar i 14 dagar. All personal deltar i inskolningen och du finns med under de tre första dagarna. Detta gör att det finns gott om tid att lära känna varandra. Vi erbjuder tid mellan 9–14 men du som förälder avgör hur länge ditt barn orkar vara med de dagarna. Under resten av inskolningsperioden lämnas barnet steg för steg längre stunder. Då vill vi att ni föräldrar är tillgängliga och kan komma om/när det behövs. Med denna inskolningsmodell hoppas vi att det blir en trygg start och att ni och ert barn kommer till att trivas hos oss.

Matsedlar

 • Måndag - Vecka 20
  Potatisbullar med blodkorvPotatisbullar med vårrullar
 • Tisdag - Vecka 20
  KycklinglasagnetteGrönsakslasagnette
 • Onsdag - Vecka 20
  Chili con carne med risChili sin carne med ris
 • Torsdag - Vecka 20
  Panerad fisk med dill sås, potatisVeggie schnitzel med dill sås, potatis
 • Fredag - Vecka 20
  PastasalladLakto/ovo/vegetariskt alternativ

Lokala avvikelser kan förekomma.

Kontakt

 • Ulrika Emilsson
  Rektor - Gamlebygården och Hasselgården
  0479-52 81 05
  ulrika.emilsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Gamlebygården

Gamlebygården

Gärdesvägen 6

283 44 Osby

Tel direkt: 0479-52 83 75
Tel mobil: 0709-88 84 45