Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Hasselgården

Hasselgårdens förskola har fyra avdelningar. Killevippen och FIluren i den låga byggnaden som är hemvist för de äldre barnen samt Kringlan och Krumeluren i den höga byggnaden som är hemvist för de yngre barnen

Hasselgårdens förskola ligger i anslutning till Hasslarödsskolan i närheten av både simhall och ishall, som vi försöker att besöka kontinuerligt.

I köket arbetar vår kokerska som lagar frukost, lunch och mellanmål från grunden av färska råvaror. Vi undviker halvfabrikat och en stor del av barnens mat baseras på ekologiska produkter. Innan lunchen serveras salladsbuffé förutom när det är vegetarisk lunch eller soppa. Måltiderna är en viktig del av vårt pedagogiska uppdrag och vi uppmuntrar barnen att äta en hälsosam och balanserad kost.

  • 07.20-8.00 serveras frukostbuffé på en avdelning/hus
  • 11.30 serveras lunch
  • 14.30 serveras mellanmål

Barnen som behöver sova under sin dag på förskolan erbjuds att sova utomhus i vagn. Barnen mår bra av att sova utomhus i den friska luften och det har en positiv inverkan på deras hälsa.

Förskolans läroplan, Lpfö 18, styr vår utbildning och den anger vilka värderingar som vårt arbetssätt grundar sig på, samt vilka mål och riktlinjer förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utvecklas kring. Utbildningen i förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn och utgå från en helhetssyn där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

På Hasselgården ska alla få möjlighet att lyckas och bli sitt bästa jag. Vi utgår ifrån att barnen är kompetenta och att alla kan med rätt stöttning. Utifrån ett relationellt perspektiv skapar vi förtroendefulla, omsorgsfulla och kreativa relationer som är grundläggande för barnens lärande och utveckling. Förskolan är det första steget i barnens utbildning.

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans studiedagar 2021/2022

20 augusti
29 oktober
10 januari
16 juni

Studiedagar för höstterminen 2022: 15 augusti och 28 oktober
Studiedagar för vårterminen 2023: 9 januari och 16 juni

Kontakt

  • Ulrika Emilsson
    Rektor - Gamlebygården och Hasselgården
    0479-52 81 05
    ulrika.emilsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Hasselgården på baksidan

Hasselgården

Skeingevägen 21
283 32 Osby

 

Telefonnummer avdelningarna:

Filuren: 0479-52 83 52
Killevippen: 0479-52 83 38
Kringlan: 0479-52 83 34
Krumeluren: 0479-52 82 67