Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Edwin Walter

Mitt namn är Edwin Walter. Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har haft Lund som hemort sedan 12 års ålder. Vid samma tidpunkt började jag även spela gitarr, trummor, sjunga, skriva låtar, starta band, ordna replokal och ge konserter.

Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm för studier på Rockmusikerlinjen RML på Fryshuset. Åren 2007-2009 gick jag på Sundsgården´s Jazz & Afro linje följt av studier på Jazz & Rock musikerprogrammet vid Örebro Universitet.

Under mina studier, men främst innan och efter har jag rest mycket vilket har gett mig inblick i musik från andra kulturer. Cuba & Brazilien gjorde stort avtryck på mig för att nämna ett exempel.

Att undervisa har jag gjort till och från sedan 20 års ålder och det tycker jag är kul. På mina lektionstillfällen spelar jag ofta elbas eller gitarr då det av erfarenhet blir bättre undervisning och ger eleven en roligare musikalisk upplevelse.

När jag inte undervisar tillbringar jag mycket tid i min studio där jag jobbar mycket med ett projekt som gör elektronisk musik. Att skriva egen musik har alltid varit en naturlig del av mig.

MVH

Musiklärare
Edwin Walter
edwin.walter@osby.se

Exempelbild