Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Band, grupper, kör och orkester

På Musikskolan i Osby tycker vi det är viktigt och kul att spela, sjunga och göra musik tillsammans. Vi har flera möjligheter till att få göra just det. Detta läsår är det följande utbud av kör- och samspelsmöjligheter.


Brassrytmik

Ålder: åk F-1

På kursen i Brassrytmik lär du dig grunderna i instrumentspel. Vi spelar kornett och baryton, som är en slags trumpet och en liten bastuba. Vi blandar spel, sång och lek. Du får låna instrument när du går på kursen.

Brassrytmiken träffas på torsdagar kl. 16.00-16.45. Första gången har vi "öppet hus" och "prova på". Välkomna torsdagen den 11/11 kl. 16.

Ledare: Åsa Klinthage Andersson & Håkan Andersson

Barnkör

Ålder: årskurs 2 och 3

Start ht. 2022

Ledare: Tobias Sandén

Band - Beautiful Beats

Ålder: 13-15 år

Beautiful beats är ett band där elevernas önskemål om låtar är det som är vägledande. Gruppen kan man vara med i om man lärt sig grunderna på sitt instrument. I nuläget är det piano, gitarr, bas, trummor och sång. Andra instrumentalister, såsom blåsinstrument t.ex. är jättevälkomna. Bandet repar på måndagskvällar kl. 18-19, på Musikskolan i Osby.
Ledare: Stefan Knutsson & Eva Eriksson Ehrenberg

Mini-gruppen

Ålder: 8-10 år ca.

Mini-orkestern är orkestern där vi testar och utvecklar vidare att spela tillsammans. Vi blandar instrument och hittar låtar som passar alla som är med.

Det handlar om att ha kul med musiken - tillsammans

Mini träffas på Musikskolan i Osby på tisdagar kl. 16.45-17.30.

Ledare: Åsa Klinthage Andersson & Håkan Andersson

Midi-gruppen

Ålder: ca 9-12 år

Det är den gruppen man kan vara med i efter att ha spelat 2-3 år. Orkestern har blandade instrument, träblås, brass och slagverk. Vi använder ofta material och låtar som man kan öva på hemma med musikbakgrunder. Spelglädje och en känsla av det funkar att hänga med från första spelträffen är viktigt för oss.

Midi träffas på Musikskolan i Osby på tisdagar kl. 17.30-18.15

Ledare: Åsa Klinthage Andersson och Olof Lundbeck

Underhållningsorkestern

Ålder 13 till 90 år

Underhållningsorkestern är orkestern där vi blandar alla åldrar. Orkestern spelar en blandad repertoar med låtar i alla möjliga stilar och inriktningar. Huvudsaken är att det är kul och att alla kan hänga med. Ibland spelar vi tillsammans med Midi orkestern för att ge lite inspiration till de yngre.

Ibland bjuder vi in olika inspiratörer och gästsolister. Precis som Midi är vi måna om att alla ska känna sig väl till mods och få stöd i sitt musicerande av kunniga lärare. Därför är vi flera lärare som är med i stämmorna. Som stämledare/hjälpinstruktörer finns Håkan Andersson och Olof Lundbeck.
Är man amatörmusiker är man välkommen till orkestern.
Orkestern repeterar på tisdagskvällar kl. 18.30-20.20 på Hasslarödsskolan.

Ledare: Lars Ward

Kammarorkestern

Kammarorkestern är ett samarbete mellan Osby Musikskola och Östra Göinge Musikskola. Det är orkestern för de elever som kommit en bit på väg samt vuxna.

Sverker Eriksson är dirigent och du finner också Eva Eriksson-Ehrenberg och Lennart Frick som drivande pedagoger från Osby Musikskola i orkestern.

Orkestern repar varannan onsdag kväll.

Tonsnäckorna

Kören Tonsnäckorna är en grupp entusiastiska körsångare som under Birgitte Holm-Sörensens ledning träffas på måndagskvällar för repetition. Är man sugen finns det möjlighet att börja i kören. De tar gärna emot fler sångsugna deltagare.

 

 

Exempelbild