Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Barnskötarutbildning

Nationellt yrkespaket med kurser från barn- och fritidsprogrammet utformat för arbete inom pedagogisk verksamhet. Utbildningen i sin helhet (1400 p) avser att ge eleven kunskaper för arbete som barnskötare och elevassistent.

Exempelbild

Om utbildningen

Du som tycker om att arbeta med barn och unga kan välja att studera till barnskötare och elevassistent. På vår utbildning läser du många intressanta kurser såsom pedagogiskt ledarskap, kommunikation och människors miljöer. Du får också kunskaper om lagar, förordningar och styrdokument i förskolan och skolan; till exempel barnkonventionen, mänskliga rättigheter, demokratiska värden och andra internationella överenskommelser. För dig som har arbetserfarenhet finns möjlighet till validering vilket kan förkorta din studietid. Efter avslutade studier har du kompetens att arbeta inom barnomsorgen eller skolan.

Utbildningstid och studietakt

Kursstart: 7 februari 2022
Utbildningslängd: 66 veckor
Studietakt: Heltid, 100%

Behörighet

Lägst betyg E i grundläggande svenska/svenska som andraspråk delkurs 4 eller motsvarande. Tillgång till dator, webbkamera och internet med bra uppkoppling är nödvändigt. Det är en fördel om du har god datorvana.

Studieform

Utbildningen bedrivs helt på distans (inga fysiska träffar). För dig som har arbetserfarenhet finns möjlighet till validering vilket kan förkorta din studietid.

Praktik

Under utbildningen praktiserar man i sammanlagt 12 veckor. Personligt upplägg av praktik kan anpassas efter överenskommelse med lärare och arbetsplats. Det krävs ett utdrag ur belastningsregister från polismyndighet till praktikplatsen.

Individuell studieplan

Av den framgår bland annat vilka kurser du ska läsa, och när de börjar och slutar samt vad ditt studiemål är. Kontakta studie- och yrkesvägledaren vid kursstart för att få ut en kopia på din individuella studieplan.

Studiemedel

Barnskötarutbildningen är CSN-berättigad.

Betyg/intyg

Efter avslutad utbildning får du ett utdrag ur betygskatalogen där det framgår vilket betyg du fått på varje kurs samt ett utbildningsintyg.

Utbildningsplan

Period 1, 400p:

Lärande och utveckling
Pedagogiskt ledarskap
Kommunikation
Hälsopedagogik

Period 2, 500p:

Människors miljöer
Pedagogiska teorier och praktiker
Grundläggande vård och omsorg
Specialpedagogik 1
Etnicitet och kulturmöten

Period 3, 500p:

Pedagogiskt arbete
Barns lärande och växande
Skapande verksamhet
Specialpedagogik 2

Ansökan

Ansökan är stängd.

Efter sista ansökningsdag behandlar vi din ansökan. Om det finns fler sökande än antalet platser gör skolan ett urval utifrån vuxenförordningen 3 kap. 7 §.

Om du inte är folkbokförd i Osby ska du kontakta studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun. Beslutet från din hemkommun måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen.

Klicka här för att göra din ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

 • Mirsada Hodzic
  Barnskötarutbildningen
  0709 - 888 618
 • Therésa Keric
  Studie- och yrkesvägledare
  0479-52 85 33
  Telefontid vardagar kl. 08.00-09.00

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.