Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Barnskötarutbildning

Vill du gå en kort utbildning som leder till jobb? Vi erbjuder en yrkesutbildning till barnskötare och elevassistent på distans utan fysiska möten. Utbildningen startar i januari 2022 och pågår i 65 veckor. Efter avslutad utbildning har du de färdigheter som krävs för anställning inom barnomsorgen eller skolan.

Exempelbild

Om utbildningen

Du som tycker om att arbeta med barn och unga kan välja att studera till barnskötare eller elevassistent. På vår utbildning läser du många intressanta kurser såsom pedagogiskt ledarskap, kommunikation och människors miljöer. Studierna avser att ge dig kunskaper för arbete som barnskötare eller elevassistent, beroende på vilken inriktning du väljer. För dig som har arbetserfarenhet finns möjlighet till validering vilket kan förkorta din studietid. Efter avslutade studier har du kompetens att arbeta inom barnomsorgen eller skolan.

Utbildningstid och studietakt

Kursstart: januari 2022
Utbildningslängd: 65 veckor
Studietakt: Heltid, 100%

Behörighet

Lägst betyg E i grundläggande svenska/svenska som andraspråk delkurs 4 eller motsvarande. Tillgång till dator, webbkamera och internet med bra uppkoppling är nödvändigt. Det är en fördel om du har god datorvana.

Studieform

Utbildningen bedrivs helt på distans (inga fysiska träffar). För dig som har arbetserfarenhet finns möjlighet till validering vilket kan förkorta din studietid.

Praktik

Under utbildningen praktiserar man i sammanlagt 12 veckor. Personligt upplägg av praktik kan anpassas efter överenskommelse med lärare och arbetsplats. Det krävs ett utdrag ur belastningsregister från polismyndighet till praktikplatsen.

Studieplan

Av den framgår bland annat vilka kurser du ska läsa, och när de börjar och slutar samt vad ditt studiemål är. Kontakta studie- och yrkesvägledaren vid kursstart för att få ut en kopia på din individuella studieplan.

Studiemedel

Barnskötarutbildningen är CSN-berättigad.

Betyg/intyg

Efter avslutad utbildning får du ett utdrag ur betygskatalogen där det framgår vilket betyg du fått på varje kurs samt ett utbildningsintyg.

Utbildningsplan

Baspaket Barnskötare - Elevassistent, 900p:

Lärande och utveckling
Pedagogiska teorier och praktiker
Kommunikation
Pedagogiskt ledarskap
Etnicitet och kulturmöten
Människors miljöer
Hälsopedagogik
Grundläggande vård och omsorg
Specialpedagogik

Inriktning - Barnskötare, 400p:

Pedagogiskt arbete
Skapande verksamhet
Barns lärande och växande

Inriktning - Elevassistent, 400p:

Pedagogiskt arbete
Specialpedagogik 2
Barns lärande och växande

Ansökan

Ansökan öppnas i augusti 2021 för start i januari 2022.

Efter sista ansökningsdag behandlar vi din ansökan. Om det finns fler sökande än antalet platser gör skolan ett urval utifrån vuxenförordningen 3 kap. 7 §.

Om du inte är folkbokförd i Osby ska du kontakta studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun. Beslutet från din hemkommun måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen.

 

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.