Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Ekbackeskolan inleder samarbete med allsvenska fotbollsklubbar

Ekbackeskolan satsar högt med sin fotbollsinriktning och inleder ett samarbete med Kalmar FF, Mjällby AIF, Ängelholms FF, Vittsjö GIK och Kristianstads DFF. Samarbetet drar igång efter sommarlovet och kommer utöver fotbollsspel präglas av områden som återhämtning, skadeförebyggande arbete och psykiskt välbefinnande.

– Det känns fantastiskt roligt att vårens hårda arbete med att utforma en fortsättning för fotbollsinriktningen har gett resultat säger Anders Jonasson, rektor på Ekbackeskolan.

Fokus för utvecklingen av Ekbackeskolans fotbollsinriktning är att stötta ungdomar med stora drömmar att lyckas. För att göra det krävs ett nära samarbete mellan skolan och idrotten och en hälsosam syn på träning, lärande och ledarskap.

– För att skapa bästa möjliga utvecklingsmiljö för ungdomarna samarbetar vi både med elitföringar och med experter inom olika områden. Träning, både fysisk och mental, återhämtning och skadeförebyggande arbete, allt är lika viktigt för att skapa hållbara ungdomar som har möjlighet att lyckas med sina drömmar betonar Anders.

För att arbeta med dessa frågor samarbetar Ekbackeskolan med B Innovation AB, ett företag bestående av Johanna Bergman och Niclas Blomqvist. Tillsammans har de en bred kompetens inom idrottsmedicin, fysiologi, träningsmetodik, kiropraktik och ett internationellt nätverk inom området.

Instruktör på inriktningen blir Benny Johansson, som idag samarbetar bland annat med Mjällby AIF och Skånes Fotbollsförbund. Tills sin hjälp kommer han ha ytterligare en instruktör, vem detta blir meddelas i ett senare skede.

Även Åsa Bringsén, universitetslektor på Högskolan i Kristianstad som forskar inom ämnet folkhälsovetenspap, kommer ingå i samarbetet.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild