Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Immelnprojekt får kronhjortspris

Nu är det avgjort vilket av de tre nominerade projekten som kammade hem priset Årets leaderprojekt i Skånes Ess. Vann gjorde projektet Hola Lake Immeln och tilldelas därmed kronhjortspriset.

Projektet Hola Lake – Immeln siktar på att förbättra den ekologiska statusen i sjön genom att utveckla sjörestaureringsmetoder genom ett holistiskt synsätt. Detta koncept innebär att man både tar hänsyn till de processer som sker i sjön och de ämnen som tillförs till sjön via tillflödena. Huvudsyftet med Leader-projektet Hola Lake är förbättra de befintliga strategierna när det gäller restaurering av sjöar med algblomning. Projektet får stöd från Leader Skånes Ess och du kan läsa mer om Hola Lake på Skånes Ess hemsida. Länk till annan webbplats. 

– Det är alltid kul att få uppskattning för det man gör. En liten idé  har utvecklats till ett stort projekt som fått ringar på vattnet ända ner till Bryssel. Resan forsätter och i midsommarveckan skall det presenteras för 20 EU länder i Finland, berättar projektledaren Agne Andersson som arbetar som miljöstrateg och kommunekolog i Osby kommun.

Priset är ett sätt att uppmärksamma satsningar som anses stärka området och som engagerar lokalt och juryns motivering lyder:
”Hola Lake Immeln har visat hur man på lokal nivå kan utveckla nya metoder för att värna om det som är ett av områdets tydligaste naturprofiler, som har stor betydelse för såväl boende som besökande. Genom internationellt utbyte och med en nyfikenhet på ny kunskap, kan man sprida resultat som kan komma att få betydelse långt utanför Skånes Ess område. I samverkan med lokala lantbrukare, markägare och andra engagerade värnar man om den miljön man bor och verkar i.
Det långsiktiga resultatet kan säkerställa en levande landsbygd för såväl boende, besökande som naturen.”

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild