Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

En av Sveriges främsta centrumutvecklare

Jimmy Ekborg, centrumledare i Osby kommun är en av Sveriges främsta centrumutvecklare. På onsdagen korades Årets Centrumutvecklare 2019 där Osby tävlade mot Halmstad och Helsingborg.

Till vinnare utsågs Hanna Candell och Helsingborg, tätt följt av Osby kommun med Ekborg i täten. Det är under Svenska stadskärnors årskonferens i Linköping en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum tilldelas priset.

Ekborg är ändå nöjd med insatsen och ser det som ett kvitto på att arbetet ger resultat.

– För att skapa levande centrum krävs ett långsiktigt mål och samsyn mellan kommun, näringsliv och invånare. Vi fortsätter nu arbeta intensivt med att Osby kommuns centrumhandel ska utvecklas och locka människor i och utanför kommunen till återbesök.

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum.

Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fyra personer från de tre organisationerna Sveriges Centrumutvecklare, Svenska Stadskärnor och Fastighetsägarna.

Bild