Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Färgrik vernissage i konsthallen

Som mönsterformgivare och illustratör är Nelly Nilsson Nybergs arbetsfält brett. Under våren arbetade hon för fullt i järnvägstunneln i Osby, där hennes fantasifulla målning pryder en av väggarna. Nu är hon aktuell med en utställning i Osby Konsthall.

– I slutet av förra året fick jag ett mail med ämnet: Måla tunnel i Osby? Redan av ämnesraden blev jag väldigt glad.

Nelly Nilsson Nyberg har arbetat med mönster, främst för textil, i 15 år och sedan 5 år med mer illustrationsuppdrag. Hon inspireras mycket av växter och djur och hennes mönster och illustrationer består ofta av färggranna, fantasifulla blomstervärldar med mycket former. Den första skissen för tunnelväggen presenterade hon i mars: en lekfull tågräls genom gröna kullar med stora blommor och detaljer förknippade med Osby.

Fått fina kommentarer

Att arbeta med färg utomhus har sina utmaningar. Som när Nelly Nilsson Nyberg en dag möttes av att det på grund av väderomslag rann vatten utmed väggarna och hon fick pausa arbetet några dagar. Annars är det en ynnest att få arbeta mitt bland invånarna, tycker hon.

– Jag vill ge ett stort tack till Osbys invånare som kommit och gått med fina kommentarer. Det gör så mycket att få höra positiva ord om sitt arbete under tidens gång, då känner jag att jag fångar rätt känsla.

Ställer ut i konsthallen

Den 13 juni öppnade hennes utställning i Osby konsthall med en vernissage för allmänheten. Hon ställer ut allt från skisser och textiltryck till produkter med hennes mönster på.

– Eftersom jag arbetar fram mönster som jag sedan trycker för hand finns det en hel arbetsprocess att visa.

Utställningen är öppen hela sommaren fram till den 16 augusti.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.