Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nya förskolan i Osby växer fram

Den nya förskolan i Osby har nått en milstolpe i byggandet. Det är nu ett så kallat ”Tätt hus” med väggar, fönster, dörrar och tak på plats. Tisdagen den 12 november var barn, pedagoger och förtroendevalda inbjudna för ett besök på nya förskolan.

- Arbetet har gått bra och projektet ligger mycket bra till både tidsmässigt och ekonomiskt, vi är väldigt nöjda med resultatet så här långt, säger projektledaren Jan Dahlstedt.

- Föräldrar är över lag är väldigt positiva till förskolan, säger Annika Martinsson rektor på Solklinten och Hasselgårdens förskolor.

Både barn och vuxna trotsade regnet och tittade med stort intresse runt på miljöerna på den nya förskolan.

Efter lite fika fick barnen måla med kritor på väggarna till ett av de blivande cykelförråden, platschefen Sebastian Isaksson från Skanska berättade att deras bilder kommer finns kvar bakom ytterväggarna för all framtid.

Barnen ser med spänning fram emot att flytta in i de nya lokalerna och få leka på den nya utegården. Förskolan beräknas vara möblerad och redo för inflyttning i januari 2021. ­

Pedagoger från Solklintens förskola tycker att det känns inspirerande att få arbeta i en miljö som är anpassad för barn och deras behov från grunden.

Sebastian Isaksson från Skanska tycker att det är viktigt att barnen får vara med och se hur man egentligen bygger ett hus från ”teckning” till färdigt hus.

- Det blir samtidigt en påminnelse till oss vuxna om vilka vi bygger för egentligen. Barnen som jag visade runt hade många funderingar kring bland annat vatten och avlopp, säger Sebastian.

Förskolan kommer rymma 10 avdelningar där de äldre barnen ska vara på det övre planet och de yngre barnen på nedre planet. Det kommer också finnas flera sovmiljöer utomhus för barnen.

Följ vårt arbete med de nya förskolorna i kommunen här.

Barn ritar på vägg
Politker pratar
Barn på rundvandring på nya förskolan i Osby