Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

De omdiskuterade skolplanerna snart i hamn

Planen för kommunens för – och grundskolor som har diskuterats under lång tid är nu redo att behandlas i kommunfullmäktige. Under onsdagen den 5 februari sammanträdde kommunstyrelsen som godkände Alliansens förslag till kommunfullmäktige.

Alliansens förslag innebär att en ny förskola ska byggas vid Klockarskogsskolan, att F-6 verksamhet ska bedrivas på Parkskolan och att Hasslarödsskolan ska bli en högstadieskola.

Socialdemokraterna motsatte förslaget och ville istället att Klockarskogsskolan ska bli en förskola, att Hasslarödsskolan och Parkskolan ska ha F-6 verksamhet och att en ny högstadieskola med ”moderna lärmiljöer” byggs vid Ekbackeskolan.
Ärendet har nu gått vidare till kommunfullmäktige och behandlas den 24 februari.

- Det känns bra att vi äntligen kommer vidare med skolans organisation. Nu kan vi tillsammans med elever, lärare och personal arbeta vidare med utformningen och innehållet, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C). 

Bild på Osby kommuns logga

Planen för kommunens för – och grundskolor som har diskuterats under lång tid är nu redo att behandlas i kommunfullmäktige.