Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nu har du chansen att studera till lärare med lön

Under måndagen den 16 mars öppnade ansökan för det unika utbildnings - och arbetskonceptet, att studera till lärare med lön. Osby kommun erbjuder tre personer att ta lärarexamen med denna unika kompetens. Är du en av dem?

Högskolan Kristianstad har tillsammans med kommuner i Skåne, Blekinge och Småland skapat utbildningen som både genererar lön och eftertraktad arbetslivserfarenhet. Utbildningen kallas för arbetsplatsintegrerad lärarutbildning.

– Jag är jättenöjd med upplägget. Det vi lär oss på högskolan kan vi använda redan nästa dag i klassrummet, säger Maja Lundgren, student vid utbildningen till Högskolan Kristianstad.

Läs intervjun med Maja Lundgren Länk till annan webbplats.

Osby kommun erbjuder tre platser per år för dig som vill studera arbetsintegrerad lärarutbildning. Två platser är förlagda i årskurs 4-6 och en plats i årskurs 7-9.

Så funkar det

Du studerar två dagar på högskolan och undervisar tre dagar som lärare vid skolan du blivit placerad vid. Om du läser till grundskolelärare årskurs 4-6 kan du börja omgående, men om du läser årskurs 7-9 ska du ha studerat ett år.

Under din studietid är du knuten till Osby kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen kommer att ligga på 18 000 kronor per månad före skatt och du kan även ansöka om studiestöd från CSN.

Tänk på att du behöver ansöka till både oss på kommunen och högskolan. Ansök senast 15 april 2020.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild på lärare och elever som sitter i ett klassrum

Ezgi Tümsa läser den arbetsplatsintegrerade grundlärarutbildningen. Hon kombinerar studier med lärararbete på Glimåkraskolan. Foto: Högskolan Kristianstad.