Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommun vill ge anställda en tidig julklapp för att stötta det lokala näringslivet

Det må vara mitt i våren, men julen kommer tidigt till Osby kommun. Näringslivet har drabbats hårt av coronaviruset covid-19, därför vill Osby kommun ge anställda en tidig julklapp värd över en halv miljon kronor.

Majoriteten av företagarna i Osby kommun uppger att de påverkats negativt och märkt minskad försäljning till följd av covid-19. Under vecka 13 meddelade kommunen att de infört extra beslutande insatser för att stötta det lokala näringslivet, bland annat ändrade betalningstider och tidsfrister.

- Vi har beslutat att göra en extra insats, eftersom det är mycket viktigt att vi stöttar näringslivet. Vi vill göra det vi kan för att mildra effekterna av covid-19, berättade kommundirektör Petra Gummesson.

Arbetet med att mildra effekterna fortsätter och kommunen har nu beslutat att varje anställd vid Osby kommun får en tidig julklapp, två stycken värdecheckar värda 225 kronor styck.

- Dessa checkar kan användas vid handel hos lokala butiker och företag. Julklappen är en satsning på över en halv miljon kronor, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

- Detta är en svår tid. Genom att ge en tidig julklapp stöttar vi det lokala näringslivet samtidigt som anställda får en uppmuntran för sitt goda arbete, säger Petra Gummesson.

Bild