Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Krisberedskapsveckan har aldrig varit mer aktuell

Välinformerade och engagerade människor är en viktig tillgång vid en samhällskris, därför finns krisberedskapsveckan som i år genomförs 11-17 maj.

Krisberedskapsveckan är en årligen återkommande informationskampanj för att öka människors beredskap inför samhällskriser och ytterst även höjd beredskap och krig.

Budskapet i årets kampanj är: "När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst".

- Ju bättre kunskap och beredskap vi har tillsammans desto bättre är vår förmåga att hantera kriser – och i förlängningen skydda och bevara viktiga samhällsfunktioner. Den här våren har vi verkligen fått pröva våra gemensamma krafter i samhället, från den enskilde till nationella myndigheter, säger säkerhets- och beredskapssamordnare Jens Blomstrand.

I år är det många aktörer som inte har möjlighet att genomföra de tänka aktiviteterna för krisberedskapsveckan på grund av den rådande pandemin, däribland Osby kommun.

- Vårt fokus denna krisberedskapsvecka kommer istället vara på att fortsätta med kommunikation kring coronaviruset, och uppmana till uthållighet. Det är fortfarande av yttersta vikt att vi fortsätter begränsa smittspridningen och följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer, säger Jens Blomstrand.

Här kan du läsa mer om covid-19:

www.osby.se/covid19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

www.folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

www.1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

www.krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.