Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Aktivitetsbågen tar plats på Prästängens lekplats i Osby

En aktivitetsbåge som cirkulerarar kring musik och rörelse har installerats vid Prästängen i Osby. Under fredagen den 12 juni invigdes bågen av kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C) och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lotte Melin (C).

Aktivitetsbågen är en del av centrumplanen, som är till för att göra Osby centrum ”till en levande och trivsam plats i samverkan med dess medborgare”.
Syftet med aktivitetsbågen är att stärka kopplingen mellan Osbysjön och centrum, detta ska i sin tur stimulera lek, rörelse och fantasi. Aktivitetsbågen passar stora som små, i alla åldrar mellan 1 - 99 år.

- Aktivitetsbågen är ett bra och roligt initiativ för att stärka centrumplanen. Det är en trivsam plats där både stora och små kan mötas, säger Lotte Melin (C).

Vid invigningen testade Niklas Larsson (C), Lotte Melin (C) och några besökare i parken bågen. Beatrix Fager från Lappset förklarade hur den fungerade och vilka olika program som fanns att välja mellan. Parken fylldes av skratt och tjut.

Sedan invigningen har aktivitetsbågen använts i snitt åtta timmar per dag.

- Det är ju fantastiskt att den är så pass uppskattad, men det förstår jag för den var riktigt roligt, säger Niklas Larsson (C).

Information om aktivitetsbågen:

  • Aktivitetsbågen har fem olika program som involverar träning, fantasi, musik, hjärngymnastik och reaktion.
  • Du väljer program genom att trycka på knappen som finns på bågens högra sida. Du kan till exempel välja att utmana kompisarna i dansstopp, fly från månmonstret eller testa din reaktionsförmåga.
  • Aktivitetsbågen passar alla åldrar mellan 1 - 99 år.
  • Öppet alla dagar mellan klockan 08.00 och klockan 21.00.