Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Idrottsgymnasium 2.0 fortsätter att utvecklas

Osby kommun har förnyat sitt avtal med företaget B innovation för de elever som ska läsa idrottsprofil på Ekbackeskolan till hösten. Förutom att samarbetet fortsätter innebär det förnyade avtalet även att konståkning och simning tas in som tillval under ett provår.

Blivande elever på Ekbackeskolan kan se fram emot att, utöver fotboll och ishockey, välja att fördjupa sig inom konståkning och simning till hösten. På så sätt får de tillgång till en ännu bredare idrottsutbildning, med fokus på både fysisk och psykisk hälsa. Alla instruktörer kommer att, tillsammans med ett medicinskt team från B Innovation, jobba utifrån samma ramar och vara ett team tillsammans för att utveckla idrottsgymnasium 2.0.

- Det känns fantastiskt att genom ett förnyat avtal känna Osby kommuns förtroende i den utvecklingsresa B Innovation får möjlighet att göra här i Osby på Ekbackeskolan. Ett starkt samarbete för att fortsätta skapa möjligheter för fler unga att fortsätta utvecklas hälsosamt som människa genom sin idrott. Med rådande covid-19-pandemi har vi mer belägg än någonsin om att hälsa går före idrottsliga resultat, säger B Innovations VD Johanna Bergman.

- Det är glädjande att Osby kommun nu har förlängt avtalet med B Innovation och säkrat upp 3 nya år i det här samarbetet. Under nästa läsår kopplas konståkning och simning på tillsammans med fotboll och ishockey, på Ekbackeskolan, som varit med under läsåret som gått. Nu får ännu fler elever genom Idrottsgymnasium 2.0 tillgång till den kompetens och erfarenhet som instruktörerna och B Innovation besitter. De senaste rönen om både selektering och psykisk ohälsa och hälsa visar att Osby kommun tillsammans med B Innovation är föregångare inom det här området och väldigt stolta över det, säger Stefan Ekvall, områdeschef Gymnasium/Vuxenutbildning.

Bild