Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Säkra möten på äldreboenden med ”hälsa-på-skydd”

Det besöksförbud som råder på våra äldreboenden sedan mars innebär stora påfrestningar för de boende och deras närstående. Nu kan Osby kommun med hjälp av lokala företag glatt presentera en lösning – så kallade hälsa-på-skydd.

Nu är det möjligt för boende på äldreboenden i kommunen att möta sina nära och kära under säkra och kontrollerade former bakom plexiglasskärmar. Det är tack vare ett samarbete med Kjebe snickeri, Industriservice i Osby, Glas-Service i Osby och Lions-klubbarna i Osby och Lönsboda som hälsa-på-skydden nu är tillgängliga.

Förhoppningen är att besök med glasskärmar ska göra situationen för såväl boende som anhöriga lite lättare under de besvärliga omständigheter som råder.

För att besöken ska kunna äga rum är det viktigt att gällande rekommendationer och riktlinjer följs av alla inblandade. Närstående som önskar boka besök ska kontakta kontaktperson eller enhetschef på boendet. Frivilliga mötesvärdar kommer att finnas på plats under besöken för att se till att mötena blir så bra som möjligt.

Stort tack till alla som har hjälpt till att göra besöken möjliga!

Bild