Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sommarfest på den nya förskolan i Lönsboda

Under fredagen den 26 juni var det dags för en sommarfest på den nya förskolan Skogsgården i Lönsboda. Pedagoger, barn och förtroendevalda politiker blev inbjudna till en hejdundrande förmiddag i solskenet.

Solen sken, fåglarna kvittrade och luften var full av förväntan över den stundade sommarfesten på förskolan Skogsgården.

- Det känns superkul att äntligen vara här, vi flyttade in under gårdagen och ställde i ordning möbler. Idag fick barnen äta frukost i den nya matsalen, säger förskolerektor Ann-Christine Nilsson.

Konceptet för den nya förskolan är fokus på “barnens lärande och kreativa lärmiljöer i en lugn och stimulerande miljö.” Sommarfesten var anpassad efter rådande covid-19-restriktioner. Dagen inleddes med att politiker fick en rundtur av skolan, medan barnen lekte ute på förskolans gård.

I byggnaden finns stora ljusa ytor och färgglada miljöer som är anpassade efter den pedagogiska undervisningen.

- Förskolan ger nya möjligheter att öppna upp nya arbetssätt. I varje rum väcks nya känslor och vi vill ta vara på varje vrå som finns och göra det bästa för barnen, säger Ann-Christine Nilsson.

- Byggnaden är fantastiskt fin och det är kul att förskolan äntligen kan öppna. Det är först när liv och rörelse fyller lokalen som det blir det en riktig förskola, säger Lars-Anton Ivarsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Det första spadtaget på förskolan togs i november 2018 och pedagogerna har varit väldigt engagerade och drivande i arbetet då de deltagit i utformningen av skolan och tagit fram namnet Skogsgården.

- Det är så spännande att få bygga upp något nytt tillsammans. Pedagogerna har varit fantastiska och likaså byggarbetarna från Skanska, som låtit oss vara delaktiga och ställt upp till 110 procent, säger Ann-Christine Nilsson.

Efter rundturen var det dags att samlas ute på gården för ett scenframträdande från bandet Tuta & Kör. Först fick de mindre barnen lyssna och senare de äldre barnen.

Gården fylldes av dans och skratt. Några som dansade ikapp i solen var Nelly, Elsa, Abbe och Aaron, som alla förklarade att de gillade den nya förskolan.

- Det är jättekul här, säger Elsa.

Dagen avslutades med glass i solskenet från glassbilen.

- Vi är alla medvetna om att det finns ett stort intresse och nyfikenhet hos allmänheten att få komma och titta på de fina lärmiljöerna och förskolan. Det är synd att vi inte kan erbjuda det nu, på grund av den rådande situationen med covid-19. Om situationen tillåter hoppas vi kunna hålla öppet hus för allmänheten i höst, avslutar Lars-Anton Ivarsson (M).