Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Portarna öppnar för Osby kommun Kompetensa

Under förmiddagen måndagen den 21 september öppnades verksamhetscentret Osby kommun Kompetensa, som är ett nära samarbete mellan näringslivet och kommunen. Syftet är att få fler invånare till studier och arbete.

Planeringen för det nya verksamhetscentret startade i början av året, efter att en ny strategi för integration, arbete och kompetensförsörjning antagits av kommunfullmäktige.

- Förhoppningen är att minska arbetslösheten, höja utbildningsnivån och öka graden av självförsörjning bland våra invånare. Det har varit en lång och lärorik process, säger Emma Frostensson, samordnare för Osby kommun Kompetensa.

Centret finns på Västra Storgatan 26 i Osby. Lokalen är stor och rymmer en lobby, ett konferensrum samt ett flertal kontor och samtalsrum. Här arbetar handläggare, ungdomsvägledare, studievägledare och näringslivsutvecklare.

- Vi hoppas på att många invånare kommer hit, men vi måste förhålla oss till rådande covid-19-restriktioner. Därför kommer vi begränsa antalet besökare i lokalen, säger Emma Frostensson.

Kommunen vill satsa stenhårt på näringslivet och för att få ett växande näringsliv är det viktigt att arbetet med verksamhetscentret sker tillsammans med näringslivet. Med kombinerade krafter kan man identifiera vilka behov som finns och vilken kompetens som krävs till ändamålet.

- Verksamhetscentret Osby kommun Kompetensa är till för att få fler invånare till studier eller arbete. Genom att göra detta bidrar vi samtidigt till näringslivets kompetensförsörjning och därmed kommunens tillväxt, säger kommundirektör Petra Gummesson.

- Det är både roligt och viktigt att verksamhetcentret sker i nära samarbete med näringslivet. Tillsammans förenar vi arbetsmarknadsarbetet, vilket bidrar till en bättre service, säger kommunalrådet Niklas Larsson (C).


Öppettider:

Måndagar: 10.00 – 12:00 & 13.00 – 15.00
Onsdagar: 10.00 – 12:00 & 13.00 – 15.00
Fredagar: 10.00 – 12:00 & 13.00 – 15.00

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Nya verksamhetscentet Osby Kommun Kompetensas logotyp