Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommuns hemtjänst bäst i Skåne enligt vårdtagare

Under onsdagen den 23 september släpptes resultatet för vad de äldre tycker om äldreomsorgen 2020. Av alla skånska kommuner ligger Osby kommun i topp vad gäller andelen som är nöjda med hemtjänsten.

Enkätundersökningen utgår från Socialstyrelsen och syftet är att ge äldre en röst som bidrar till en äldreomsorg med god kvalité. Enkäten skickades ut till invånare från 65 år och uppåt som har hemtjänst eller bor på särskilt boende.

Resultatet visar att kommunen har flest andel brukare som är ”sammantaget nöjda med hemtjänsten” i Skåne. Många känner sig trygga med hemtjänsten, har förtroende för personalen och upplever att det är lätt att få kontakt med dem vid behov.

- Detta är en väldigt viktig undersökning så att få ett så positivt resultat är en riktig kvalitetsstämpel, säger Jimmy Ekborg, Hälsa- och välfärdsnämndens ordförande.

- Vi är framför allt stolta över att vi fick ett så högt betyg på hur vi utför våra arbetsuppgifter. Våra fantastiska medarbetare har verkligen visat hur professionella de är även i dessa svåra tider, säger Helena Ståhl, chef över Hälsa- och välfärdsförvaltningen.

- Detta är fantastiskt roligt, vi ska vara stolta över resultatet och vår personal. Grattis till er alla, säger kommundirektör Petra Gummesson.

Vill du veta mer om undersökningen?

Läs mer på Socialstyrelsens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.