Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nu inleds Skåneveckan för psykisk hälsa

Under måndagen den 5 oktober inleds Skåneveckan för psykisk hälsa. I år arrangeras två evenemang i Osby kommun, kulturprojektet ”Säg det, sen gör det” och ett klangbad med slagverkaren Tina Quartey.

Skåneveckan för psykisk ohälsa har arrangerats varje år sedan 2010 och sker på initiativ av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Veckan uppmärksammar olika aspekter av psykisk hälsa och syftar till att skapa öppenhet och förbättra attityder kring psykisk ohälsa.

I Osby kommun arrangeras två evenemang under Skåneveckan. Tisdagen den 6 oktober hålls ”Säg det, sen gör det” som arrangeras av Osby kommun och ABF Skåne Nordost. Evenemanget är ett kulturprojekt som fokuserar på kreativitet och svåra känslor. Deltagare ska gå igenom ett metodmaterial som ska bredda känsloutrymmet tillsammans med artisten Hanutten.

Under veckan genomförs också ett Klangbad med Tina Quartey där deltagare får lyssna till toner som är ”designade för att harmonisera kropp och sinne”. Arrangörer till evenemanget är Osby kommun och Musikskolan i Osby

Läs mer om evenemanget "Säg det, sen gör det" . Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om evenemanget "Klangbad med Tina Quartey. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner hela programmet för Skåneveckan. Pdf, 25 MB.