Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vård- och omsorgscollege Skåne Nordost på turné

Vecka 42 är den nationella vård- och omsorgscollegeveckan, som är till för att uppmärksamma vård- och omsorgsyrket. Två representanter från Osby kommun leder denna vecka i Skåne Nordost, Regina Bendz, enhetschef på äldreboendet Lindhem och Andriette Näslund, områdeschef hälso och sjukvård.

Vård- och omsorgscollege (VO-college) är en organisation där utbildning och arbetsliv kombineras för att kunna kvalitetssäkra utbildningar inom vård och omsorg.
I Skåne Nordost sker detta i samverkan mellan kommunerna Osby, Hässleholm, Östra Göinge, Perstorp, Bromölla och Kristianstad. Involverade i arbetet är också Arbetsförmedlingen, fackförbundet Kommunal, Region skåne och andra privata aktörer.

- Under veckan kommer vi intervjua olika aktörer inom vård- och omsorgsyrket. På torsdagen besöker vi Perstorp, Hässleholm och Östra Göinge. Under fredagen Osby, Kristianstad, Bromölla och Valjeviken. Vi kommer också ta bilder och släppa olika filmer på Facebooksidan ”Vård- och omsorgscollege Nordöstra Skåne”, säger Regina Bendz.

- Det kommer bli roligt att få visa upp verksamheten och responsen över att vi gör detta är positiv. Genom denna vecka hoppas vi kunna attrahera fler till vård- och omsorgsyrket, säger Andriette Näslund.

Följ veckans aktiviteter på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.