Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Förlängda åtgärder för att bromsa smittspridningen

Osby kommun har beslutat att de smittspridningsåtgärder som vidtogs den 27 oktober ska fortlöpa till årsskiftet. Bland annat kvarstår den starka avrådan från att besöka kommunens äldreboenden, samtidigt som det nu finns möjlighet till anpassade besök i undantagsfall.

Det här gäller till och med den 31 december:

  • Vi avråder mycket starkt från att besöka kommunens äldreboenden. I särskilda fall erbjuds dock anpassade besök – läs mer längre ner.
  • Uthyrningen av kommunens lokaler är pausad.
  • Kommunens bibliotek, ishall och simhallar håller stängt för allmänheten.
  • Alla kommunens medarbetare, vars arbetsuppgifter tillåter det, arbetar hemifrån.

Allvarligt läge

Kommunen vidtog ovanstående åtgärder i samband med att de skärpta allmänna råden infördes i Skåne. I första skedet skulle åtgärderna gälla till den 17 november, men eftersom läget fortfarande är allvarligt i regionen har kommunen redan nu valt att hålla fast vid de lokala åtgärderna till årsskiftet. Kommunen följer utvecklingen av smittspridningen och vi är beredda att ta nya, snabba beslut med hänsyn till eventuella förändringar i läget.

Möjlighet till anpassade besök på äldreboenden

Vi står fast vid vår starka uppmaning om att inte besöka våra äldreboenden och vi vill tacka alla anhöriga som respekterar vår vädjan. Samtidigt vet vi att det finns de på våra boenden som har stora behov av att möta sina närstående.

Därför kan vi nu erbjuda anpassade besök för de boende som har särskilt stora behov av att träffa sina anhöriga. Anpassade besök erbjuds givetvis även vid vård i livets slutskede.

Ring 070-988 85 26 vardagar mellan klockan 8.00-9.30 för att boka ett anpassat besök på något av våra äldreboenden i kommunen.

Läs mer om coronavirusets påverkan på kommunens verksamheter Länk till annan webbplats.

Bild