Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Bekräftat fall av covid-19 inom LSS-verksamheten

En brukare inom kommunens LSS-verksamhet har efter provtagning bekräftats smittad av covid-19.

- Vi kan inte kommentera det enskilda fallet på grund av patientsekretessen, men vi kan bekräfta att det rör sig om en person på ett LSS-boende. Vi har informerat berörda personer, säger Lina Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Osby kommun.

Verksamheten har vidtagit alla nödvändiga åtgärder. Boendet är isolerat och smittspårning pågår.

- Vi har klarat oss väldigt bra i Osby kommun hittills, men trots att vi har gjort vårt yttersta för att inte få in smitta i våra verksamheter kan det inträffa. Nu blir vår uppgift att se till att smittan inte sprids vidare. Vi har varit beredda på den här situationen sedan tidigt i våras och har tydliga rutiner för hur vi ska hantera den, säger Lina Bengtsson.

Hälsa- och välfärdsförvaltningen förhåller sig helt till myndigheternas rekommendationer och har nära kontakt med Smittskydd Skåne. Personalen inom äldreomsorgen och LSS-verksamheten följer basala hygienrutiner och använder skyddsutrustning enligt rutin. Som förebyggande åtgärd används också munskydd i all ansiktsnära vård i alla verksamheter. Vid allra minsta sjukdomssymtom stannar personalen hemma.

Aktuellt smittläge inom hälsa och välfärd Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild