Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Förändringar i skolverksamheten med anledning av covid-19

Även barn i förskola och grundskola ska stanna hemma om någon i hemmet är smittad av covid-19, det säger Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer. Dessutom övergår Ekbackeskolan till fullständig distansundervisning den 3 december.

Yngre barn ska stanna hemma om någon i familjen har covid-19

Under tisdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med nya rekommendationer som innebär att symtomfria barn ska stanna hemma från förskolan och grundskolan om någon i hushållet har bekräftats smittad av covid-19. Tidigare har yngre barn varit undantag från rekommendationerna, men nu gäller alltså förhållningsregeln för hushållskontakter alla – stanna hemma om smitta finns i hemmet.

Detta innebär att elever i Osby kommuns grundskolor kommer att få uppgifter att utföra hemifrån om de behöver stanna hemma.

Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19 - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Distansundervisning i gymnasieskolan

Sedan början av november har årskurs 2 och 3 på Ekbackeskolan distansundervisning varannan vecka. Nu övergår både årskurs 1, 2 och 3 till att enbart ha undervisning på distans. Undantag görs för introduktionsprogrammet som har skola som vanligt, samt för redan planerade prov som kommer att genomföras på plats i skolan.

Beslutet är en åtgärd för att minimera smittspridningen och gäller tills vidare. Yrkesskolan omfattas inte av beslutet.

 

Läs mer om hur skolverksamheten i Osby kommun påverkas av covid-19:

Information om coronaviruset till elever och vårdnadshavare Öppnas i nytt fönster.