Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Ännu fler julklappar till kommunens anställda!

Kommunens medarbetare får ytterligare en julklapp som tack för deras enastående arbete under det utmanande året med covid-19. Det beslutade kommunstyrelsen enhälligt under måndagen.

Nu delas ännu fler värdecheckar ut till kommunens medarbetare, denna gång till ett värde av 800 kronor per anställd.

- Det känns bra att kunna ge extra många julklappar till våra anställda som har kämpat under året. Det kommer dessutom att ge en oerhörd effekt för handeln i Osby kommun, eftersom värdecheckarna används hos lokala butiker och företag, säger Niklas Larsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har delat ut flera presentkort till sina anställda under årets gång. Den första julklappen kom redan i mars månad, för att mildra effekterna av pandemin på näringslivet i ett tidigt skede.

Totalt utgör årets julklappar en satsning på 2 miljoner kronor. 

- I år är det särskilt viktigt att lyfta upp våra fantastiska medarbetare och visa uppskattning för deras enastående jobb. Vi hoppas att den här julgåvan kan bidra med lite ljus i mörkret och att den kommer väl till pass, säger Petra Gummesson, kommundirektör.

Värdecheckarna gäller till sista maj 2021, så ingen kommer behöva trängas i butikerna för att lösa in dem.

Tack vare Skatteverkets tillfälligt utökade skattefrihet för julgåvor kan kommunen ge sina medarbetare skattefria julklappar för 1450 kronor i år.

Bild