Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nya nationella restriktioner införs under julen: Icke - nödvändig verksamhet stängs ned och fortsatt distansundervisning på gymnasiet

På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 har regeringen infört nya nationella restriktioner och rekommendationer som gäller till och med den 24 januari 2021. Restriktionerna innebär bland annat att all offentlig icke-nödvändig verksamhet stängs ned och att det blir fortsatt distansundervisning för gymnasieelever.

Nedstängning av all icke-nödvändig offentlig verksamhet

Regeringen meddelar att all icke-nödvändig offentlig verksamhet ska stängas ned, detta gäller till exempel badhus, idrottshallar, ishall, fritidsgårdar med mera. Beslutet gäller från och med den 22 december till och med den 24 januari 2021.
Observera: Ovanstående beslut gäller även skolverksamheten och idrottsföreningar i Osby kommun.

Fortsatt distansundervisning för gymnasielever

I början av december månad beslutade regeringen att återinföra distansundervisning på gymnasieskolor för resten av höstterminen. Regeringen har nu beslutat att förlänga distansundervisningen för gymnasielever fram till den 24 januari 2021.

Observera: Detta beslut omfattar elever i årskurs 1, 2 och 3 på Ekbackeskolan. Inte elever på Yrkesskolan.

Notera att Osby kommun följer händelseutvecklingen och nationella restriktioner, vilket kan leda till förändrade beslut.

Läs mer om de nya restriktionerna och rekommendationerna på krisinformation.se

Skärpta restriktioner inför julhelgen- Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.