Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Skånestafetten 2021 - kommunen är i mål!

Idag, fredagen den 28 maj deltog kommunen i Skånestafetten, där Länsstyrelsen Skåne utmanar alla 33 skånska kommuner att delta i en cykelstafett, som sträcker sig längs hela länet. Nu är Osby kommun i mål, och har lämnat över stafettpinnen till Hässleholms kommun.

Länsstyrelsen Skåne utmanar alla skånska kommuner att delta i Skånestafetten eftersom år 2021 är friluftslivets år.
Under onsdagen den 26 maj tog Osby kommun över stafettpinnen från Östra Göinge kommun, vid Näset i Osby. På plats var kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C) och fritidsutvecklare Ylva Kronblad, tillsammans med vice ordförande i Östra Göinge kommun, Daniel Jönsson Lyckestam (M) och fritids- och föreningssamordnare Therese Svensson Collin.

- Det var kul att ta över stafettpinnen från Östra Göinge kommun, det gjorde att man blev förväntansfull efter att cykla själv, säger Niklas Larsson (C).

Stafetten börjar

Kommunen började trampa på pedalerna klockan 13:00, vid Näset i Osby.
I stafetten deltog medarbetare och kommunalråden Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S). De flesta cyklar var nypumpade och alla cyklister hade hjälm på huvudet. Trots den växlande molnigheten vädret var humöret på topp.

- Skånestafetten är ett roligt initiativ och denna dag ska bli spännande, vi räknar med att det tar cirka 3,5 timmar innan vi når Ubbalt i Vittsjö, som är slutdestinationen, säger kultur- och fritidschef Fredrik Johnsson
Cykelturen fortsatte sedan längs Skeingevägen och i vackra bokskogar. Cyklisterna var glada och pigga, men tackade ändå inte nej till en fika vid Brunkelstorps kanotlägerplats.

- Det går väldigt bra att cykla, men fikat var välbehövligt. Niklas och jag är ju vana vid att en digital fika varje fredag vid den här tiden med våra invånare, säger Daniel Landin (S).

Hässleholms kommun tar över stafettpinnen

Efter fikapausen fortsatte stafetten genom Skeingeborg och Verum, för att till slut nå Ubbalt i Vittsjö där Hässleholms kommun stod och väntade. Det var kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun, Lars Johnsson (M) och andre vice ordförande i Hässleholms kommun, Lena Wallentheim (S) som tog över stafettpinnen.
Cyklisterna var trötta i benen efter att ha cyklat i nästan tre timmar.

- Äntligen är vi i mål, det var jättekul, men utmanande att delta i denna cykelstafett. Det är med varm hand vi lämnar över stafettpinnen till Hässleholms kommun. Vi önskar dem lycka till, säger Fredrik Johnsson.

Bild

Fredrik Johnsson, Ylva Kronblad, Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S) var glada när de till slut nådde slutdestinationen.

Niklas Larsson (C) och Ylva Kronblad tar emot stafettpinnen av kommunstyrelsens vice ordförande i Östra Göinge kommun, Daniel Jönsson Lyckestam (M) och fritids- och föreningssamordnare Therese Svensson Collin.

Niklas Larsson (C) och Ylva Kronblad tar emot stafettpinnen av kommunstyrelsens vice ordförande i Östra Göinge kommun, Daniel Jönsson Lyckestam (M) och fritids- och föreningssamordnare Therese Svensson Collin.

Gruppbild vid Brunkelstorps kanotlägerplats

Vid Brunkelstorps kanotlägerplats väntade en välförtjänt fika.

Niklas Larsson (C) och Ylva Kronblad cyklar genom Verum

Skånestafetten gick bland annat genom Verum.

Stafettpinnen lämnas över i skogen i Ubbalt, Vittsjö

Stafettpinnen lämnades över till Hässleholms kommun vid Ubbalt i Vittsjö.