Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Roliga aktiviteter varvas med jobb

Bad verkar vara den mest populära aktiviteten och att aktiviteterna är roligare än jobbet tycks deltagarna också vara överens om. UngSommar har pågått i Osby kommun under snart två veckor och både ledare och deltagare är nöjda med sina sommarveckor tillsammans.

Tolv ungdomar födda 2006–2007 har fått möjligheten att kombinera organiserade fritidsaktiviteter och jobb under två sommarlovsveckor. Ungdomarna är uppdelade i två grupper och har sällskap av både ledare och feriearbetare. Noureddin Shaaban som till vardags studerar till civilingenjör och har tidigare arbetslivserfarenhet som fritidsledare är en av ledarna i UngSommar.

- Det har varit jättefina två veckor och det roligaste är att vi har fått så bra kontakt i gruppen. Stämningen har verkligen varit mycket god hela tiden, berättar han efter att han har parkerat bilen utanför Sliperiet i Gylsboda som UngSommargänget ska besöka den här eftermiddagen.

Både jobb och kul


Deltagarna i UngSommar arbetar under förmiddagarna medan eftermiddagarna ägnas åt organiserade aktiviteter. Att ha något roligt att göra på sommarlovet och möjligheten att tjäna lite extra pengar var det som lockade både Wilma Neckelius och Smilla Hjärtenflo att söka sig till UngSommar.

- Jag ville göra något annorlunda på sommarlovet och inte bara ligga hemma, säger Wilma och tillägger att aktiviteterna är det som varit roligast under de två veckorna.

Jobbet på förmiddagarna har ofta bestått av skräpplockning.

- Det har faktiskt inte varit jättemycket skräp men visst har vi hittat lite både här och där. När det inte funnits skräp att plocka så har vi rensat ogräs. Det finns det gott om, berättar Wilma Neckelius.

För Smilla Hjärtenflo är det första gången hon jobbar på sommaren. Hon sökte UngSommar för att lära känna nya vänner men att tjäna egna pengar var också en drivkraft.

- Jag ska spara pengarna jag har tjänat till ett moppekort som jag ska ta när jag fyller 15 år. Jag har redan en moped så nu är det bara kortet jag behöver, berättar hon.

Både Wilma och Smilla planerar att ägna resten av sommarlovet efter att UngSommar avslutas fredagen den 2 juli med mycket bad och umgänge med familj eller vänner. Vi önskar dem, alla övriga deltagare, feriearbetare och ledare en fortsatt fin sommar.

Noureddin Shaaban är en av ledarna på UngSommar.

Noureddin Shaaban är en av ledarna på UngSommar.