Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Svenskt Näringsliv på besök i Osby

Under veckan fick Osby kommun besök av regionchefen Johan Dalén från Svenskt Näringsliv. Under en fullspäckad dag visades han runt och fick se den bredd av företag som finns innanför kommungränserna.

Det är andra gången som Johan Dalén, regionchef för Skåne och Blekinge på Svenskt Näringsliv, är på besök i Osby kommun för att få en bild av hur det lokala näringslivet ser ut. Svenskt Näringsliv samlar i Sverige 60 000 företag och 50 bransch- och arbetsgivarorganisationer. En del i organisationens uppdrag är att främja samverkan med andra.

- Under besöket ville jag visa bredden av företag som finns i Osby kommun. Vi tittade också på kommunala utvecklingsprojekt och talade om kommande företagssatsningar i kommunen, berättar näringslivsutvecklare Jimmy Ekborg.

Bland stoppen på rundturen fanns besök hos tillverkningsföretag, restauranger, små och större företag samt besöksmål som brukar locka turister till kommunen. Johan Dalén är nöjd med sitt besök.

- Det var en otroligt inspirerande dag och det är häftigt att se vilken innovationstät kommun Osby är med många unika verksamheter. Jag fick känslan av att det händer mycket hos er och det märks att det finns en positiv företagsanda i hela kommunen, säger Johan Dalén.


Näringslivsutvecklare Jimmy Ekborg och Johan Dalén från Svenskt Näringsliv på besök hos en företagare i Osby kommun.

Näringslivsutvecklare Jimmy Ekborg och Johan Dalén från Svenskt Näringsliv på besök hos en företagare i Osby kommun.