Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Fler trygga vuxna ute om kvällarna

De första trygghetsvandringarna i Osby kommun under skolavslutningshelgen gick lugnt till. Nu fortsätter trygga vuxna att vandra för att finnas där för unga som vistas ute om kvällarna.

Trygghetsvandringarna är ett samarbete mellan flera aktörer som Osby kommun, föreningslivet, Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Rotary och polisen.

– För polisen är trygghetsvandringen ett bra initiativ som vi så klart stöttar. Fler vuxna på stan som syns är positivt för alla och bidrar till en ökad trygghetskänsla, säger Veronica Gustafsson som är kommunpolis i Osby och Östra Göinge.

Under den första vandringen som ägde rum när det firades skolavslutningar och studentexamen i Osby kommun deltog förutom certifierade trygghetsvandrare från Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad också representanter från tre lokala föreningar: Osby Simsällskap, IBK Osby samt Osby IK.

- Vi är många aktörer som har samma uppdrag, att skapa trygghet, och när vi samarbetar så här blir det väldigt bra, förklarar Frida Borgström som är projektledare för hållbarhet och kommunikation på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Trygghetsvandringarna kommer att fortsätta under sommaren i samarbete med de olika föreningar som är involverade i projektet och har genomgått utbildning i att trygghetsvandra.

Vuxna vandrar i Osby för ökad trygghet.

Vuxna vandrar i Osby för ökad trygghet.