Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nytt läger för ungdomar med funktionsvariationer går av stapeln

Cykla dressin, gå på alpackavandring och hoppa trampolin. Under denna vecka inleds ett alldeles nytt läger för unga med funktionsvariationer, som ger deltagarna möjlighet att knyta nya vänskapsband.

Mellan måndagen den 5 juli och söndagen den 11 juli arrangeras en lägervecka riktade till ungdomar mellan 18 - 23 år, som har olika LSS-insatser.
Linda Sturesson, som är enhetschef inom LSS-verksamheten berättar att idéen till lägret kommit från andra lägerverksamheter samt inspel från ungdomarna och dess anhöriga.

- Förutom att bjuda ungdomarna på en rolig vecka ville vi genomföra detta läger för att kunna ge dem en chans att knyta kontakter och hitta nya kompisar på hemmaplan. Vi har länge velat genomföra lägret, men det är först i år vi kommit till skott med det, säger Linda Sturesson.

Lägret utgår från den dagliga verksamheten Kubens lokal eftersom det finns möjlighet att sova, laga mat och genomföra olika aktiviteter därifrån. Lägerdeltagarna har själva fått vara med och önska aktiviteterna, bland annat att cykla dressin, gå på alpackavandring, ha en musikkväll, besöka en trampolinpark och gå på bio. I år genomförs lägret med fem deltagare, men Linda Sturesson hoppas på att lägret ska bli ännu större framöver, om man väljer att arrangera det igen.

- Årets läger genomförs i en mindre uträckning eftersom vi vill lägga grunden för ett bra läger och se om det kan växa till sig. Sen har vi självklart planerat lägret utifrån det rådande läget med covid, genom att ha ett begränsat antal deltagare och genomföra aktiviteter där det är lätt att hålla avstånd.
Både personal och ungdomar är förväntansfulla, så det kommer att bli en fantastiskt rolig vecka.

Tre personer hoppar på en trampolin. Bilden är tecknad.