Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Fem yrken på två veckor - Colin är helnöjd med feriepraktiken

Under två veckor på kommunhuset har 17-årige Colin Dizdar fått testa på en handfull yrken. Den roligaste dagen på feriepraktiken var när han fick gå bredvid kommunalråden Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S).

Administratör, ekonom, kommunikatör, näringslivsutvecklare, kommunalråd – ja, Colin Dizdar har fått axla många olika roller på sitt sommarlov. Två veckors feriepraktik på Osby kommun kan inrymma allt från att sätta klisterlappar på kuvert till att tvätta kommunbilar och leverera mat till äldreboenden.

Det roligaste var att hänga med Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S), men det var en utmaning att sitta med på ett fem timmar långt kommunstyrelsemöte. Då hade jag lite svårt att hålla fokus, säger Colin och skrattar.

Colin läser fordon- och transportprogrammet på Jacobsskolan i Hässleholm, så det var inte helt givet att han skulle hamna på ett administrativt sommarjobb på kommunen. Det var hans mamma som tipsade honom om att söka, och det är han tacksam för nu.

Jag är glad att jag hamnade här. Jag har lärt mig mycket som är bra att veta, till exempel hur organisationen ser ut och detaljer kring hur det fungerar i en kommun. Jag tycker om att veta lite om mycket, då kan man prata med vem som helst.

Att prata är nämligen ett av Colins stora intressen, så att lära känna de olika medarbetarna och ta sig an uppgifterna han tilldelades var inga problem.

Om vi får se Colin i kommunhuset igen återstår att se, eftersom han har siktet inställt på en karriär inom fordon och transport.

Jag vill testa på att vara personbilmekaniker ett tag i alla fall, sedan får vi se. Jag är rätt spontan och planerar inte så långt fram.

Nu återgår Colin till sommarlov och sovmorgnar innan skolan börjar igen i augusti. Han konstaterar att feriepraktiken var allmänbildande och bjöd på många skratt.

Jag är helnöjd.

… och det är vi också! Stort tack till sommarens feriepraktikanter för ert engagemang och er värdefulla hjälp. Hoppas vi ses igen!

Colin fick bland annat hjälpa Taufiq att leverera mat till kommunens äldreboenden. Se fler bilder från Colins feriepraktik i bildspelet nedan.