Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vi behöver bli fler ”timmisar” i Osby kommun

Studerar du och vill arbeta extra vid sidan om studierna? Kanske är du färdig med din utbildning och hittar inte rätt tjänst? Då kan du söka jobb som timvikarie hos oss. Zeid Adel som är 25 år och bor i Osby började som timvikarie och arbetar idag på Örkenedskolan som elevassistent.

Osby kommuns centrala bemanningsenhet söker dig som är intresserad av att bli timvikarie inom kommunens verksamheter. Det handlar om arbete inom kommunens äldreomsorg, grundskolor, fritidshem och förskolor. Anställning som timvikarie ger en fot in på en arbetsmarknad med ljusa framtidsutsikter och våra timvikarier får erfarenhet av arbete inom några av kommunens viktigaste verksamheter.

Zeid Adel som är 25 år och bor i Osby började som timvikarie och arbetar idag på Örkenedskolan som elevassistent. När han slutat gymnasiet fick han tips om att anmäla intresse för timvikariat inom Osby kommun, han fyllde i sina uppgifter på hemsidan och fick sedan komma på intervju hos bemanningsenheten. Han arbetade sedan på olika skolor i kommunen och tyckte om att vara timvikarie eftersom det var så omväxlande.

- Till slut hamnade jag allt oftare på Örkenedskolan och fick länge och längre uppdrag. Idag är jag inte timvikarie längre utan jobbar här som elevassistent och trivs väldigt bra, berättar han.

Synnöve Ottosdotter Ljungberg som är bemanningssamordnare i Osby kommun bekräftar bilden av att så kan det gå till.

- Man kan ju säga att vi har ”förlorat” flera stycken som fått längre vikariat på skolorna men det är ju självklart ingen förlust utan en vinst att våra duktiga vikarier får längre uppdrag och kan stanna kvar i kommunen. Men det är det som gör att vi också måste gå ut och söka efter nya timvikarier.

Hon berättar att som sökande till vikariebanken blir man kallad till två intervjuer för att hon och kollegorna ska få en bild av hur personen som söker jobbet som timvikarie är.

- Det är mest unga kvinnor som vi har i vår vikariebank men vi strävar alltid efter att få en större mångfald. De flesta studerar men vi har också en del lärare, undersköterskor som gått i pension som väljer att vara timvikarier för att kunna fortsätta att jobba lite emellanåt, berättar hon.

Så fungerar det

När ett behov av en vikarie uppstår i kommunens verksamhet lägger personalen en beställning av en vikarie till bemanningsenheten, därefter matchas behovet med de vikarier som finns tillgängliga den aktuella dagen.

- Ibland önskar de en speciell vikarie som de brukar ha eller så kommer ett mer generellt önskemål. Vi försöker så klart arbeta med kontinuitet så mycket vi kan för barnen, vikarien och den ordinarie personalens skull, berättar Synnöve Ottosdotter Ljungberg.

För att passa som timvikarie tycker Synnöve Ottosdotter Ljungberg att man ska vara flexibel och bekväm med att träffa nya människor.

- Det är också viktigt att man är en ansvarsfull person som när man tackar ja till ett vikarieuppdrag dyker upp i tid, är fokuserad och har en vilja att stötta och finnas till för de man jobbar för och de man jobbar med.

Hur gör man för att bli timvikarie i Osby kommun?

Bild från lediga jobb sidan,