Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nu öppnar äldreboendet Solhem

I februari startar en helt ny verksamhet upp när de första boende flyttar in på Solhem i Loshult. De 16 lägenheter som står till förfogande på Solhem gör stor skillnad för den växande väntelistan.

För att möta det ökade behovet av äldreboendeplatser hyr kommunen delar av Solhem, som numera ägs av Osby pastorat.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda platser till dem som väntat länge. Solhem är en lämplig byggnad i en trevlig miljö så förutsättningarna för att det ska bli bra är väldigt goda, säger Andriette Näslund, områdeschef för Hälsa, sjukvård och boende.

Yvonne Vestblom, tidigare enhetschef för Lindhem, har fått uppdraget som enhetschef för det nya boendet. Yvonne ser fram emot att vara med och starta upp en ny verksamhet och lyfter upp den gemytliga miljön som den största fördelen med Solhem.

- Något annat som är väldigt positivt är att vi kommer ha ett eget tillagningskök med kökspersonal, så maten till de boende behöver inte hämtas från ett annat kök, säger Yvonne.

För att lösa bemanningen rekryteras i första hand ny personal, men ett par befintliga medarbetare som har önskat få arbeta på Solhem kommer att omplaceras dit.

Kommunen planerar att hyra Solhem i upp till två år. Den långsiktiga lösningen för att möta behovet innefattar ett nytt äldreboende i Lönsboda och en utökning av Lindhem i Osby.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Byggnaden Solhem i Loshult

Kommunen hyr två av Solhems tre flyglar för att starta ett nytt äldreboende.