Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Politiker fick provsmaka skolmaten

Hur smakar skolmaten i Osby kommun? Mycket bra, om du frågar samhällsbyggnadsnämnden som på tisdagen gjorde lunchbesök i flera av kommunens skolmatsalar.

Eftersom kommunens kostverksamhet ingår i samhällsbyggnadsnämndens uppdrag fick nämndens ledamöter igår chansen att komma ut till grundskolorna och provsmaka skollunchen.

Två av de lunchsugna politikerna var Tommy Augustsson (S) och Jonas Mattsson (SD) som valde att besöka Parkskolans matsal, där de serverades chili con carne med ris och det vegetariska alternativet chili sin carne.

- Det är bra för oss politiker att få komma ut och smaka på skolmaten och se hur arbetsmiljön i matsalarna är. Vi har gjort studiebesök i nämndens verksamheter förut, men det här är första gången vi provar skolmaten, berättar Tommy Augustsson (S).

Tommy och Jonas slog sig ner vid varsitt bord tillsammans med elever och skolpersonal och konstaterade båda två att maten var ”enormt god.”

Vilken rätt var godast då?

- Båda var väldigt goda. Det var mycket smak i den vegetariska, men jag föredrar nog ändå kötträtten, säger Jonas Mattsson (SD).

Eleverna verkade också nöjda med dagens lunch, trots att det inte var favoriträtten panerad fisk som serverades. På frågan ”Vad tycker ni om skolmaten?” svarade en elev:

- Den är bra, men det blir lite mycket soppa och det är inte min favorit.

Medan Tommy Augustsson (S) och Jonas Mattsson (SD) besökte Parkskolan provade andra ledamöter skolmaten på Hasslarödsskolan, Naturbruk och Örkenedskolan.

Bild

Till chili con carnen serverades knäckebröd och flera olika sorters grönsaker och sallader som ledamöterna glatt högg in på.