Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Samtal om återhämtning

Berörs du eller någon du känner av psykisk ohälsa? Då är du välkommen till återhämtningscafé där vi träffas för att prata om vad återhämtning innebär och vilka möjligheter som finns för att må bra i livet. Träffarna är återkommande och har olika teman. På nästa träff har vi fokus på våra närstående och deras betydelse för återhämtning.

Vi lyssnar till Carina Lindh när hon berättar om sina erfarenheter som anhörig.

- Som anhörig vill man kunna ge det bästa stödet man kan men är osäker på hur. Du är inte ensam! Här kan du träffa andra i liknande situation och dela med dig av dina tankar och funderingar. Vi stöttar varandra i våra resor, säger Ingrid Hansson som är boendestödjare på Träffpunkten i Osby.

Nästa träff är den 19 april klockan 17.00-19.30 på Resurshuset/Träffpunkten, Västra Storgatan 10. Träffen är gratis och det bjuds på fika.

- ALLA är välkomna hit. Träffarna är till för alla som är intresserade av frågor som rör psykisk hälsa och återhämtning, vare sig du själv går igenom det, är anhörig eller bara vill veta mer. Kom själv, med en kompis eller med en familjemedlem, säger Janeth som också är boendestödjare på Träffpunkten.

Återhämtningscafé är ett samarbetsprojekt mellan kommunerna och psykiatrin i nordöstra Skåne. Vill du veta mer? Kontakta gärna oss!

Ingrid Hansson
Mejl: ingrid.hansson@osby.se
Telefonnummer: 0479 52 80 00

Janeth Claesson
Mejl: janeth.claesson@osby.se
Telefonnummer: 0479 52 80 00

Marie Gassne
Mejl: marie.gassne@skane.se 
Telefonnummer: 0725-99 79 48

Ingrid och Janeth sitter i en soffa

Ingrid och Janeth är boendestödjare på Träffpunkten och deltar i Återhämtningscaféerna

Återhämtningsguiden

Återhämtningsguiden är ett verktyg för den som mår psykiskt dåligt och är i behov av återhämtning, som drabbad eller anhörig. Det finns tre guider, en för dig som mår dåligt, en för dig inom heldygnsvård och en för dig som står nära någon som mår dåligt.

Kom till Återhämtningsguiden »