Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vernissage: En tanke bakom varje tråd

Välkommen till en spännande och viktig utställning

Lördagen den 9 april kl 10:00. Osby konsthall

Välkommen till en spännande och viktig utställning som sammanför en lokal textilkonstnär med ett stort textilkonstverk som stickats i aktivismens tecken.

De enas under tanken att varje tråd eller maska har en djupare betydelse. Kristina Sörskog har under hela sitt snart 60-åriga liv sysslat med textilier. Att brodera anser hon är en lisa för själen, en verklig ”sykoterapi” som räddat henne från utbrändhet. Kristina har under några år arbetat med ett broderiprojekt med namnet ”Livstycken” som anspelar på klädesplagget livstycke som bars mycket förr. Med broderier som består av kortare texter eller ord som betyder något extra, några är rena citat, andra ”stycken” hämtade från hennes eget liv önskar hon väcka tankar och lust att filosofera kring livets mening. Textilkonstverket som samsas med Kristinas verk är en flera kilometer lång halsduk som stickats för att uppmärksamma genusrelaterat våld.

Sedan 2014 har den baskiska organisationen Harituz arbetat med projektet Madejas contra la violencia sexista – Nystan mot genusrelaterat våld, som är en ständigt växande halsduk som reser från stad till stad. En del av denna flera kilometer långa halsduk kommer att ställas ut.

Utställningen pågår till den 4 juni.

Arrangör: Osby Kultur

Tänk på att det kan komma att ske förändringar i planeringen utifrån nya besked eller rekommendationer. Kontakta arrangören för senaste informationen om det arrangemang ni planerar att besöka.

Har ni några frågor eller funderingar får ni gärna höra av er till oss på osbyfritid@osby.se