Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Författarbesök: Jonathan Lundberg

Välkomna på föreläsningen "Från världskrig till närkrig"

Måndagen den 25 april kl 18:00. Osby bibliotek

Författern Jonathan Lundberg föreläser på temat ”Från världskrig till närkrig”.
På 1920-talet beskrevs massmedierna som demokratins dödgrävare. Där spreds hat, lögner och propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. I detta hav av information skulle folk inte klara av att skilja sant från falskt, utan följa den som väckte starkast känslor. På 2020-talet beskrivs de sociala medierna likadant. Där sprider extremister och konspirationsteoretiker sitt hat, sina lögner och sin propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien.

Den nya tekniken får återigen bära skulden för demokratins kris. Men när dagens historiker förklarar varför demokratin befann sig i kris för hundra år sedan pekar de inte främst på massmedierna, utan snarare på ekonomiskt kaos, den stora depressionen.
Vad kommer morgondagens historiker att säga om vår tid?

I boken Från världskrig till nätkrig söker författaren och journalisten Jonathan Lundberg svaret på den frågan. Steve Jobs sa en gång att det enda sättet att förutspå vår framtid är att
blicka bakåt. Därför ger vi oss ut på en historisk odyssé, genom hundra år som formade internet. Jonathan Lundberg debuterade som författare 2019 med den hyllade boken Sverigevänner: Ett reportage om det svenska nätkriget.

Om restriktionerna inte tillåter ett evenemang på plats kommer författarbesöket ske digitalt.

Arrangör: Osby bibliotek, Osby Kultur & ABF

Bild på författaren, han har ljus hår och svart tröja och står med armarna i kors. I bakgrunden syns omslaget på hans bok.

Tänk på att det kan komma att ske förändringar i planeringen utifrån nya besked eller rekommendationer. Kontakta arrangören för senaste informationen om det arrangemang ni planerar att besöka.

Har ni några frågor eller funderingar får ni gärna höra av er till oss på osbyfritid@osby.se