Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Lördag på bibblan

Välkomna till en spännande dag på biblioteket!

Lördagen den 25 mars kl 10:00–14:00. Osby bibliotek

Varmt välkomna till en extra speciell lördag på Osby bibliotek i krim-genrens tecken. För våra yngre besökare blir det bland annat brandbilar och polisbilar med Johan Anderblad känd från Bolibompa och möte med arkeologen och benexperten Linn Reinhold. För våra vuxna besökare håller Linn en spännande föreläsning utifrån sina analyser av djurben från utgrävningarna i Gamla Skogsby. Dessutom är brandkåren på plats mellan klockan 12-14!

Från öppning till stängning kan du ta del av massa gratis aktiviteter där du får vara kreativ och lära dig nya saker, oavsett ålder. Och så blir det fika såklart!

Arrangör: Osby kultur och Osby bibliotek


Lär dig mer om ben! 11:15–12:15.
Titta och känn på ben från djur med benexperten Linn.
Aktiviteten är rekommenderad för barn från 6 år och uppåt.
Alla frågor om ben är välkomna!

För vuxna! Föreläsning: Makt och ritual i Gamla Skogsby 13:00.
En massaker ägde rum på Öland i slutet av 400-talet. Sandby borgs invånare mördades av en okänd fiende och deras kroppar vittnar om en våldsam död. Men hur löser man en 1600 år gammal mordgåta? De senaste åren har arkeologiska undersökningar genomförts i ett samtida samhälle på Öland, nämligen Gamla Skogsby.
Välkommen till en föreläsning av arkeologen och osteologen Linn Reinhold som berättar om sina analyser av djurben från utgrävningarna i Gamla Skogsby. Vilka var människorna
där och var de mäktiga nog att attackera Sandby borg?

Johan Anderblad: Det tutar och blinkar 10:30.
Möt Johan Anderblad, känd som programledare på Bolibompa, numera författare till bilderböckerna ”Bojan och brandbilen” och ”Bojan och polisbilen”. Han berättar om Bojan, som älskar alla fordon, och om allt som rör brandbilar och polisbilar. Lämplig för familjer och barn ca 3–8 år.
Syskon i olika åldrar är självklart välkomna.