Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Motions- och elljusspår

I Osby kommun har vi flera upplysta motionsspår som är fint belägna nära naturen. Utforska spåren, promenera eller jogga en runda här.

Grusväg på motionsspåret

Motionsspåret i Killeberg erbjuder tre slingor i olika längder.

Osby - På Klinten i Osby som ligger mittemot Osby Camping finns ett elljusspår, det är upplyst mellan klockan 05.00 till 23.30 varje dag. Spåret har kuperad terräng med bra tillgänglighet och underlag av flis. Här finns bra parkeringsmöjligheter vid starten av spåret. Alldeles invid spåret i början finner du ett utegym med tio olika stationer. En bit in på spåret finns en utsiktsplats över delar av Osby och Osbysjön, här finns också möjligheter att grilla.

Lönsboda - I Lönsboda finns " Grisabanan", ett trevligt elljusspår som löper från sydöstra centrum ner till vägen mot lummiga Hjärtasjön.

Killeberg - I Killeberg finns ett välbesökt elljusspår som erbjuder olika distanser. Här är det populärt att promenera och springa, på vintrarna åker många längdskidor i spåret. Att hitta till spåret gör du lättast genom att köra upp mot idrottsplatsen, i slutet av idrottsplatsen hittar du starten av spåret. Spåret är upplyst klockan 05.00 till 22.30.

Läs mer om kommunens olika vandringsleder på Upplev Osby kommun.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Översikt över hela utegymmet på Klinten. Träflisor på marken och redskap i trä

Utegymmet på Klinten är utrustat med flera olika redskap, den finns tillgänglig dygnet runt och är helt gratis!