Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Promenad med utmaningar

Vill du göra din promenad till en annorlunda upplevelse? Vill du möta roliga utmaningar, träna efter dina förutsättningar och ta del av intressant fakta? I så fall är dessa promenader något för dig.

I kommunen finns det tre olika aktivitetspromenader att välja mellan: Pulskul, Puls och styrka samt Harmonirundan. Aktivitetspromenaderna passar både stora och små.

Genomför aktiviteterna med hjälp av skyltar

Längs med de olika rundorna finns skyltar där du kan träna och utföra övningar i din egen takt och anpassa dem efter dina förutsättningar.
På skyltarna finns även spännande forskning och intressant fakta att ta del av.

Genom olika QR-koder kommer du åt filmer på hur du utför de olika övningarna. För att kunna läsa QR-koderna måste du ladda ner en QR-läsare som en app till din smartphone eller surfplatta. Har du ingen smartphone eller surfplatta? Ingen fara det går även utmärkt att utföra övningarna utan hjälp av QR-koder.

Pulskul i Essoparken i Lönsboda

Rörelseträning för barn. På varje skylt finns två rörelser, en för rörelse vid skylten och en för förflyttning till nästa skylt. Till exempel, gör tio benspark och hoppa sedan zick zack till nästa skylt!
Adress: Hantverksgatan 8

Puls och styrka på Lindvallen i Killeberg

Rörelseträning för hela kroppen. På varje skylt finns två olika övningar, en för barn och en för vuxna. Övningarna ger puls, styrka och rörlighet.
Adress: Såggatan 6

Harmonirundan vid filosofen i Osby

Rundan som lockar till harmoniska och lugna aktiviteter. Innehåller övningar med andning, avslappning och lugna rörelser.

Adress: På udden vid Filosofvägen

Essoparken i Lönsboda.

Essoparken i Lönsboda. Här finner du Pulskul-rundan.

Skylt med information om Pulskul i Lönsboda.

Så här kan skyltarna som leder dig runt se ut. Den här är från rundan i Lönsboda.