Osby logotyp i mobilmeny

OSBY TURISM

deutsch english
Osby kommun

OSBY TURISM

En lekfull familjevandring 

Vandra mitt bland byns alla sevärdheter

Osbyvandring Apan och Kaninen

Denna slinga passar utmärkt för barnfamiljer och tar er till några av Osbys spännande sevärdheter. Här får ni möjlighet att uppleva en typisk svensk liten by med vacker natur in på knuten. Det finns gröna oaser, spännande museer, en fin badsjö med fritt fiske och allt detta mitt i centrum. Världsunikt för stor och liten är leksaksmuseet Lekoseum.

Längs slingan som är anpassad för barnvagn, kommer ni förbi barnfavoriterna Apan och Kaninen eller Fågelträdet. Väl värt ett besök är också Osbys stora medeltida kyrka som hälsar alla välkomna med generösa öppettider och sin vackra interiör. Passa på att ta en god fikapaus och vila benen på något café som lockar med sin personliga touch. Eller varför inte sjunka ner på en filt och njuta av utsikten medan barnen plaskar i sjön.

Den föreslagna slingan börjar och slutar på parkeringsplatsen vid sjön men ni kan anpassa den efter era önskemål. Man tar sig lätt fram på de välskötta vägarna - både till fots och på hjul. Längs huvudvägen finns inga branta upp- eller nedförsbackar men avstickarna kan ha något sämre tillgänglighet. 

Läs vidare om vandringen via länkarna som ni hittar under "Mer information".