Osby logotyp i mobilmeny

OSBY TURISM

deutsch english
Osby kommun

OSBY TURISM

Klinten

En familjevänlig runda för de minsta

Vandra, Klinten, gångväg

Här hittar ni en slinga som passar för hela familjen, även de minsta. Hela rundan är möjlig att ta sig runt med barnvagn, även om det kan bli lite skumpigt. Följer ni markeringarna är rundan ca 2 km, men ni kan göra avstickare också – för här finns det många mossiga småstigar att utforska. Upptäck spännande småkryp tillsammans med barnen. Kanske hittar ni också blåbär att smaka på. Missa inte utsiktsplatsen på Klinten. Därifrån kan ni se kilometerlångt över Osby och sjön.

Blir ni hungriga finns det många vackra platser att ta fram matsäcken på. På vissa platser finns det bänkar och bord – och fina grillplatser. Efter vandringen finns det möjlighet till bad, lek, minigolf, glass och mycket mer på campingen som ligger precis intill.

Vill ni göra en heldag ute finns det utmärkta möjligheter att utöka vandringsslingan med flera andra slingor. Halvön Näset är en av barnens favoriter med sina spänger, badvikar och vacker lövskog att utforska. Läs vidare om  vandring på Näset,  bad och campingen via länkarna under "Mer information".   

Kort fakta

  • Längd: 2 km
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • För familj: Ja
  • Gillmöjlighet: Ja
  • Tillgänglighetsanpassad: Nej. Slingan fungerar att gå med barnvagn.