Osby logotyp i mobilmeny

OSBY TURISM

deutsch english
Osby kommun

OSBY TURISM

Vandring runt Näset

Familjevänlig vandring på halvö

Lindhem

Näset är underbar plats för hela familjen att spendera tid på. Här, på denna halvö, finns massor av naturliga lekplatser för barn. Här kan de balansera på spänger, leka kurragömma i lövskogen eller bada vid någon av de hemliga vikarna som finns runt halvön. Allt bara 3 km från Osbys centrum.

Vill ni vandra runt halvön finns det två markerade vandringsslingor, den kortare av sträckorna är 1,4 km, den längre är 1,8 km. En kort sträcka in på halvön är möjlig att gå med barnvagn. Därefter får man parkera den.

Näset, som är ett naturreservat, har flera rejäla grillplatser och det finns också bord och sittplatser vid ett par av dessa. Här kan ni njuta av nygrillat, kanske en fångst från sjön? Det är nämligen gratis fiske och det finns flera fina fiskeplatser ifrån land. För den som är fågelintresserad finns här ett fint fågeltorn, som också fungerar som utkikstorn över delar av Osbysjön.

För de som vill vandra längre, kan ni parkera intill campingen och gå ut till Näset – då utökar ni vandringen betydligt. Denna sträcka som delvis är asfalt, delvis grusväg, slingrar sig förbi vackra hus och områden. Här vandrar ni enkelt med barnvagn. 

Läs vidare via länkarna som ni hittar under "Mer information". 

Kort fakta

  • Längd: 1,4 km eller 1,8 km
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • För familj: Ja
  • Grillmöjlighet: Ja
  • Tillgänglighetsanpassad: Nej