Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Familj, barn & ungdom

Barn och ungdomar har rätt till en bra uppväxt. Föräldrar vill att deras barn ska ha det bra. Ibland händer det ändå att barn och ungdomar inte har det tillräckligt bra och att föräldrar, eller någon annan, är oroliga för dem. Ofta kan barn, ungdomar och föräldrar själva hitta lösningar på sina svårigheter men ibland behöver familjer stöd.

Alla barn, ungdomar och föräldrar som bor i Osby kommun kan vända sig till Barn- och familjeenheten för att få stöd i sin vardag.

Du kan komma i kontakt med oss på Barn- och familjeenheten genom att ringa oss på telefonnummer 0479-52 85 98 eller 0479-52 80 00. Du når oss mellan klockan 08.30 och 16.30 på måndag-torsdag och mellan 08.00 och 15.00 på fredagar.

Om du har ett akut ärende utanför våra öppettider kan du vända dig till Social jour på telefonnummer 044-775 78 78.

På Barn- och familjeenheten finns:

Socialsekreterare som arbetar med utredningar av barn och ungdomar.

Familjehemssekreterare som har ansvar för familjehem där barn eller ungdomar är placerade.

Familjerättssekreterare som träffar familjer där föräldrarna inte bor tillsammans och som behöver stöd för att komma överens om hur det ska vara för barnen.

FamiljeHuset som är kommunens öppenvård för familjer. FamiljeHuset erbjuder stöd och behandling till barn, ungdomar och familjer i olika situationer.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.