Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare)

Den pedagogiska omsorgen, det som förr kallades dagmammor eller familjedaghem, är en del av förskoleverksamheten. Den grundar sig i att barnen vistas i mindre grupper hos dagbarnvårdare och får ta del av den vardagliga verksamheten i hemmet.

Verksamheten styrs av Skollagen, och Skolverkets Allmänna råd för pedagogisk omsorg ska vara vägledande i den pedagogiska omsorgen. Den ska främja barns utveckling och lärande samt utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande.

Personalen i den pedagogiska omsorgen arbetar regelbundet tillsammans  för att kunna erbjuda barnen barnomsorg vid semester eller sjukdom. I Osby kommun finns pedagogisk omsorg i Lönsboda och Killeberg  fördelat på fyra personal i Lönsboda och en i Killeberg.

Barn- och utbildningsnämnden beslutade i juni 2019 att tillfälligt stänga pedagogisk omsorg i Osby tätort från och med augusti 2019.

Kontakta barnomsorgen om du har några frågor.

Du kan ansöka till pedagogisk omsorg via våra e-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiedagar

Pedagogisk omsorg har stängt fyra dagar per läsår på grund av fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Studiedagar höstterminen 2020

17 augusti

Studiedagar vårterminen 2021

11 januari

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.